Hur du skyddar dina cycader från kallt väder

Även i relativt milda klimat, som de i södra Kalifornien, kan det innebära utmaningar för unga cykader. När du inte har fördelen av stora täckväxter måste du vidta ytterligare åtgärder för att skydda din cycadinvestering.

Med 39 års erfarenhet av att odla och underhålla palmer och cyader hoppas jag att när det kalla vintervädret närmar sig, kan jag hjälpa dig att nå framgång i din egen trädgård. Jag hoppas kunna dela mina framgångar, såväl som mina misslyckanden, och hur jag övervann dem.

Hänsyn måste tas när det gäller ditt klimat när du tar hand om palmer och cyader. Jag bor för närvarande i North San Diego och har gjort det i 12 år. Klimatet är särskilt varmt på sommaren, men betydligt kallare på vintern. Medan jag har bott här har temperaturen varit så låg som 20 grader Fahrenheit, i tre av åren jag har varit här. Däremot bodde jag väldigt nära havet, där vädret faktiskt var mycket mildare.

Tyvärr har detta extrema kalla väder dödat många plantor och unga palmer och cyader, samt bränt löven på många av mina större palmer och cyader.

Bladen på stora gröna bladcyader som var utomhus brann ofta så långt ner som till kronan på bladen, på grund av avsaknaden av ett tak ovanför. Detta visade sig bero på den kalla luften, som direkt träffade de översta bladen av cyaderna. Lyckligtvis tenderade de nedersta bladen att undvika den direkta effekten av den kalla luften, eftersom de uppvisade små eller inga köldskador. Uppenbarligen har unga palmer och cyader avsevärt nytta av skydd över huvudet.

För en relativt ung trädgård, som har lite i vägen för takskydd, finns det flera sätt att övervinna problemet och ge en lösning.

1. Skaffa några större växter (jag föredrar kallhärdiga palmer) för skydd över huvudet.

2. Täck plantorna med frostskyddsduk

3. Täck cycad caudex med halm.

4. För mindre växter; täck hela plantan med en upp och nedvänd odlingskruka eller plastsoptunna. Se till att dessa skydd tas bort så snart kylan har gått över.

5. Försök att välja arter av växter som har en högre tolerans mot det kalla vädret

Om du tar dig tid att skydda dina unga cykader kan de ge dig en livstid av njutning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *