I Love the Aberdeen, SD Weather – Nej, verkligen!

Jag älskar att bo i Aberdeen! Du vill veta vad jag gillar bäst – vädret. Jag vet, jag vet, du tror att jag är galen, men hör av dig först.

Jag tillbringade min tidiga barndom i Aberdeen, SD och vid 8 års ålder flyttade jag och min familj till centrala Texas. Jag tillbringade de kommande 12 åren där, och jag skulle alltid njuta av att se blommorna börja blomma i början av februari. Om du spelade dina kort rätt skulle du till och med hinna få 2 skördar per år från din trädgård. Det skulle bli varmt, men inte outhärdligt. Medan vi bodde i Texas spenderade vi otaliga timmar utomhus och vinden blåste väldigt lite. Av våra 12 vintrar där har bara 2 av dem någonsin haft snö. Texasvintrarna bestod av tiden mellan början av december och mitten av januari. För att göra en lång historia kort var vädret nära perfekt 80 % av året.

Låt oss nu kontrastera det mot Aberdeen. Blommorna här kämpar för att blomma i slutet av maj och om du blir över ambitiös kan du förlora allt ditt hårda arbete till en sen frost. Här i Aberdeen-området kämpar vi ibland för att få vår planterad, eftersom tidsfönstret för att plantera är väldigt smalt. Låt oss nu prata om vinden. Det är obevekligt, timme efter timme, dag efter dag och månad efter månad. Vi tar sällan en paus från vinden. När det gäller att bli varm tror jag att det blir varmare här. Jag skulle ofta klassificera det som nästan outhärdligt. Sen måste vi prata om kylan här i Aberdeen, mina tår blev bara domna när jag tänkte på det. Av mina 14 vintrar tillbaka i Aberdeen …. som ni vet, har de alla haft snö. Nu varar Aberdeen-vintrarna från ungefär sista veckan i oktober till början av maj. För att göra min långa historia kort än en gång, vädret här är perfekt bara cirka 0,08 % av året.

Så varför älskar jag vädret här? För nu uppskattar jag när de fina dagarna kommer. När jag bodde i Texas slutade vi aldrig med det vi gjorde när det var trevligt ute. Vi staplade aldrig in i en cabriolet eller på en motorcykel, och vi skulle aldrig smyga oss från jobbet tidigt, eftersom vädret var perfekt. Folket i Texas drar aldrig full nytta av det fantastiska vädret, men det gör vi här. Det liv och rörelse i vårt grannskap under de goda dagarna är fantastiskt. Ibland känns det som en gatufest, alla är ute, alla är glada och ungarna blir galna. Du uppskattar inte det du har hela tiden. Så jag är tacksam för vädret i Aberdeen-området, för jag har lärt mig att dra nytta av det när det är bra….. och det borde du också!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *