Någon kan tappa din energi

Har du någonsin märkt att när du är med vissa människor känner du dig så levande, så energisk, men när du är med andra människor känner du dig så utmattad, så trött?

När jag undervisade i en kurs i metafysik stötte jag på en obskyr term som heter zapper. Nuförtiden tänker vi på en zapper som en elektronisk enhet. Ordboken definierar det som (a) en elektronisk enhet utformad för att attrahera och döda insekter, (b) en person som vanemässigt byter kanal (för att undvika reklam), eller (c) en fjärrkontroll som används för att zappa. Men när jag undervisade i den kursen användes termen zapper för att definiera människor som tömde all din energi och sög livskraften ur dig.

En av sakerna jag gillade att göra med mina elever var att experimentera med metafysiska begrepp och diskutera olika sätt på hur vi kan införliva andliga teorier i vår vardag. Efter att precis ha upptäckt zapperkonceptet fick jag alla att experimentera med det. Jag gav dem i uppdrag att göra en lista över personerna som fick dem att känna sig energiska och människorna som fick dem att känna sig trötta, och, naturligtvis, gjorde jag mina egna listor.

Resultaten var fantastiska. Vi upptäckte alla att vi var omgivna av människor som kunde stärka oss och människor som sög livskraften ur oss.

Om det här bara var en fråga om att hålla sig borta från zapparna och bara ha vänner som fick oss att känna oss levande, skulle det vara lätt att göra. Börja bara gäspa eller känna att din hjärna blev suddig och gör en strategisk reträtt. Men som de flesta saker i livet är det inte lätt att göra.

Din chef eller din lärare kan vara en zapper och dina möjligheter till en strategisk reträtt är begränsade. Det bör också noteras att alla inte drabbas av samma zappers som du. En person kan tappa din energi men få någon annan att känna sig levande och vice versa.

Ungefär när jag gjorde dessa experiment med mina elever, hade jag precis skaffat en ny kund. Hon var vacker, intelligent, intressant och hade ett gott sinne för humor, men varje gång jag var med henne sjönk min energinivå i sjön. Det spelade ingen roll om hon ringde mig på telefon eller kom till mitt kontor, resultatet var detsamma. Jag var så utmattad att jag kunde ha sovit i ett sekel. Så småningom hänvisade jag henne till någon annan eftersom jag alltid var för trött för att ge henne den typ av hjälp hon förtjänade.

Gör ditt eget experiment. Tillbringa fem minuter bredvid någon utan att någon av er säger ett ord och se hur du känner. I slutet av dessa fem minuter kommer en zapper att ha en explosion av energi och må bra och du kommer att känna dig som om du precis sprungit ett 25K maraton, redo att kollapsa av utmattning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *